Close

Haptotherapie

Je kunt soms erg bezig zijn met alles wat er in je leven op je af komt. Daarbij kan je vergeten dat het contact met jezelf het aller belangrijkste is. Bij haptotherapie gaat het erom dat je weer contact maakt met je eigen onbewuste signalen. Wat vertelt jouw lichaam je eigenlijk? 

Denken en voelen

Kleine kinderen zijn meestal nog goed in staat om te voelen en te reageren op wat voor hen belangrijk is. Naarmate we ouder worden, kan het denken het steeds meer overnemen van ons gevoel. Beslissingen neem je steeds meer met je hoofd. Wat je lichaam je te vertellen heeft vergeet je mee te nemen in je overwegingen. Zo kan je het contact met jezelf meer en meer verliezen. Maar ook met de mensen om je heen.

Luisteren naar signalen

Door sommige ervaringen in je leven ben je soms gedwongen om niet meer goed naar je eigen signalen te luisteren. Voor even is dat niet erg. Maar als dat te lang duurt kunnen allerlei klachten van lichamelijke en/of psychische aard ontstaan. Dit kan variëren van chronische hoofd- nek- of rug-pijn tot je gedeprimeerd voelen, lusteloosheid of gevoel van burn-out. Of je kunt, zonder duidelijke aanleiding, het gevoel hebben dat je jezelf niet meer kunt zijn. Of je bent niet meer tevreden met je leven en blijft op zoek naar iets wat je maar niet kan vinden. 

Zoeken naar oorzaak

Een haptotherapeut zoekt naar een mogelijke oorzaak van deze klachten. Doel is om weer contact te maken met jezelf. Goed contact laat je voelen dat je mag zijn zoals je bent en geeft vertrouwen. Is eenmaal duidelijk wat er aan de hand is, dan kan er naar een manier gezocht worden om dat op te lossen. Het gaat dus om de achterliggende gevoelens en gedachte, en niet om de kwaal op zich. 

Bij welke klachten is haptotherapie zinvol?

Je kunt moeilijk in contact komen met je emoties en gevoelens
Je hoofd is druk en je lichaam voelt moe en leeg
Je hebt moeite om 'nee' te zeggen en te voelen waar je grenzen zijn
Je hebt last van stress, overspannenheid of je hebt een burn-out
Je hebt blijvende lichamelijke klachten mogelijk als gevolg van spanning
Je hebt moeite met intimiteit, seksualiteit en relaties
Je zit met verwerkingsproblemen (trauma, verlies)
Je zit met vragen over persoonlijke groei en zingeving
Je hebt geen grip op je leven en het ontbreekt je aan regie
Wil je een afspraak maken?
Hoe verloopt een haptotherapie afspraak?

Ik ben erkend en geregistreerd bij de beroepsvereniging Vereniging van Haptotherapeuten VVH, en opgenomen in het kwaliteitsregister van GZ-Haptotherapeuten.

VVH lid en registratie nummer 765A

AGB code praktijk 90062234

AGB code persoonlijk 90102826

KvK nummer 66811910